joi, 5 iunie 2014

Structura parchetului triplu stratificat Polarwood


Parchetul triplu stratificat, dupa cum o spune si numele, este alcatuit din 3 straturi de lemn si a aparut ca o solutie alternativa la parchetul masiv, bazata pe utilizarea unor materiale mai usoare si pe probleme legate de pret.
Ca si constructie, produsul este compus din trei straturi de lemn dispuse perpendicular, straturile 1 (stabilizator) si 3 (nobil) au fibra orientata in acelasi sens, iar stratul 2 (intermediar) perpendicular pe acestea. Pe toata durata sa de viata lemnul fiind “viu”, lucreaza tot timpul si in general se dilata semnificativ perpendicular pe directia fibrei.
Straturile 1 si 2 sunt in general din lemn de conifer, stratul 3 este din esenta nobila (stejar, fag, nuc, merbau, wenge, iroko, etc.)
Asezate perpendicular, straturile isi absorb si isi anuleaza reciproc tensiunile ce apar la nivelul fiecaruia, rezultand in final un produs net superior din punct de vedere al stabilitatii dimensionale.

Parchetul Polarwood are urmatoarea structura:
1) Finisaj: lac de trafic sau ulei, tratate UV
2) Strat de uzura - top-layer: 3,5 mm lemn nobil
3) Strat de mijloc : 8 mm pin
4) Capete strat de mijloc: 8 mm plywood - multistrat
5) Strat de contrabalans: 2,5 mm pin

Sunt  utilizate la fabricarea produselor numai materiale ecologice, pe baza de apa.
Plywood-ul utilizat la finisarea stratului de mijloc pe capete ii confera rezistenta sporita imbinarii pe capatul scurt al placilor, zona cea mai expusa dupa instalare.
Fiind un material dens, rezistent, profilarea clickului este foarte fina, imbinarea placilor se realizeaza foarte usor.
Stratul de contrabalans este uniform si foarte important, neintrerupt, ceea ce-i confera un plus la stabilitatea dimensionala.
Lemnul din stratul de mijloc este atent selectat, fibra este paralela si nu permite aparitia tensiunile  dintre lamele.
Lemnul nobil este deasemenea selectat, atat pe esentele europene, cat si pe cele exotice.
Parchetul Polarwood se gaseste atat in format 3 strip, avand dimensiunile: 14*188*2266 mm, cat si in format 1 strip (full plank), cu dimensiunile: 14*138/188*2000/2266 mm, intr-o gama variata de culori cu finisaje uleiate sau lacuite.
Placile in format 3 strip au un aspect asemanator cu parchetul masiv, cu lamele de dimensiuni mici, montat “englezeste”. Latimea unei lamele este de aproximativ 63 mm, iar lungimile intre 350-450 mm. Avantajul este costul mai redus fata de placile in format 1 strip (tip dusumea).
Placile in format 1 strip se preteaza pentru spatii generoase, in living-uri si holuri de mari dimensiuni. Cu acest gen de produs se pot amenaja case si apartamente cu tenta atat clasica, cat si moderna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu